Vi får gode anmeldelser fra kundene våre:
5,0 ★★★★★
5,0 ★★★★★

Hvor mye ved trenger jeg?

Hvis du har fått ny ovn, eller du nylig har flytta inn i en annen bolig, kan det hende du er usikker på dette. Det er ikke så farlig 😊

Påfyll når du trenger det

Med Oslo Vedsentral sin modell for rask levering gjennom hele sesongen, kan du starte rolig og supplere etter hvert. En gjennomsnittsordre hos oss er 20 vedsekker, 2 sekker opptenningsved og gjerne en boks med opptenningsposer. Er du usikker på hvor mye du trenger, anbefaler vi at du legger inn en mindre ordre, og heller gjør en etterbestilling. Etter det første året vil du ha god kontroll på hvor mye ved du trenger for sesongen.

Hvor mye bruker jeg?

Hvis du bare fyrer i stua om kvelden etter jobb, og du har en effektiv, nyere vedovn eller lukket peis, varer en vedsekk antagelig to kvelder. Så da kommer månedsforbruket an på hvor mye du er hjemme.

Er du ofte hjemme hele dagen og trenger å varme opp flere rom, vil du ha bruk for mye mer ved, naturligvis. Vårt råd er å prøve seg fram. Vi har mange kunder som kjøper inn ved flere ganger i løpet av sesongen, og vi kan oftest levere på kort varsel.

Hvor mange sekker har jeg plass til

Hvis du lurer på hvor mange sekker du kan ha der du vil stable dem, kan du gå ut fra disse målene: Lengde ca 55 cm, bredde 30 cm, høyde ca 20 cm. Har du en veggplass som er 1,1 meter bred, og vil stable opp til brysthøyde, kan du få plass til 14 sekker på en rekke, og 28 sekker på to rekker, som da vil gå 60 cm ut fra veggen. For eksempel.

Du kan lagre lenge

Du trenger ikke være redd for å få ved til overs. Tørr bjørkeved kan du lagre i mange år uten forringelse, så lenge det ikke er både fuktig og innestengt. Tørt og/eller luftig lagring er best.