Vi får gode anmeldelser fra kundene våre:
5,0 ★★★★★
5,0 ★★★★★
Du kan bestille nå for levering i høst: Det har vært en vinter med stort salg, og nå er det ikke mer ledig ved i vårsesongen. Vi starter opp igjen i august, og du kan bestille allerede nå!
COVID-19-tiltak: status oppdatert per 12.05.2021
Oslo Vedsentral leverer ved som vanlig i vårt område, også med bæretjeneste. Våre sjåfører har instruks om å holde avstand, god håndhygiene, bruke munnbind inne, og du skal ikke kvittere på terminal. Velkommen i nettbutikken.

Opptenning og hjelpemidler

Opptenning

Når du skal tenne opp i ovnen, er det flere tips du kan kombinere for et godt resultat på første forsøk:

  • bruk tørr ved
  • ikke start med de groveste vedskiene
  • bygg bålet med godt med luftpassasjer, men samtidig ikke for stor avstand mellom vedskiene
  • bruk opptenningsved og opptenningsposer eller tennbriketter, og bygg et lite bål av dem på toppen av vedskiene

Legg for eksempel en eller to vedskier nederst, og legg to vedskier nokså tett, men ikke helt tett ved hverandre, oppå i den andre retningen. Nå er det god luftstrøm rundt begge de øverste skiene. Vedskier som brenner nær hverandre slik vil både skape en konsentrert luftstrøm (med effektiv oksygentilførsel) og varme hverandre med strålevarmen og øke forbrenningshastigheten. Ønsker du å bremse farten ved neste ilegg, kan du legge vedskiene lenger fra hverandre, eller prøve deg fram med bare én vedskie oppå bunnen av glør.

Trening og erfaring hjelper også, og det er flere veier til en bålstil du liker. Men nok luft og passe avstand i bålet er viktige nøkler.

Vedkløyver i støpejern

Vedkløyveren Kindling Cracker gjør det morsomt å kløyve ved! Med denne kløyver du enkelt og trygt opptenningsved på sekunder. Kan brukes av både barn og voksne. Genialt tilbehør til peis, ovn og bålpanne.

Les mer

Opptenningsved

Opptenningsveden vår er et biprodukt av vedproduksjonen. Mer ressursvennlig opptenning finnes ikke.

Les mer

Opptenningsposer 100 stk

Våre opptenningsposer er svært effektive og brukervennlige. De er et luktfritt alternativ til tennbriketter.

Les mer