Hvordan lagrer jeg ved?

Ved er et holdbart produkt. Den tørre veden tåler både regn og snø, så lenge den ikke ligger direkte i vann. Regnet blir bare på overflaten, og en dag i sol eller vind gjør den klar til bruk igjen.

Tørt og luftig

Sørger du for at det ikke regner direkte på veden, slipper du å tenke på slik ettertørking. Hvis du har tørr kjeller, er den fin til oppbevaring av ved. Andre tørre rom er også OK, men det er alltid en fordel med lufting. Unngå å oppbevare veden inne i lukkede rom med mulige fuktproblemer.

Det optimale er om du har et sted utendørs som ikke er for langt fra det stedet du fyrer. Kanskje vil du oppbevare sekkene under takutstikket ute på verandaen eller balkongen? Eller kanskje har du plass til oppbevaring i carporten eller garasjen. Unngå å legge vedsekkene rett på bakken. En pall er et godt underlag, eller du kan legge en sokkel med noen plankebiter oppå noen steiner.

I Oslo har mange begrenset med lagringsplass, og må lagre veden i bod – på loft, i leilighet eller i kjeller. Det går helt fint! Har du veldig liten plass, kan du også vurdere å bestille levering flere ganger i året – så tar ikke veden så stor plass.

Lett å stable og flytte

Oslo Vedsentral leverer bjørkeved i 40liters sekker, fordi de er lette å håndtere og kan stables, flyttes og lagres effektivt, og du kan enkelt bære en hel sekk inn til vedkurven din ved ovnen.

Dekorativ

Den tørre norske bjørkeveden, med never og lyst tre, gjør seg godt i synlige vedstabler, både ute og inne. Da vil du kanskje ta den ut av sekkene. Pass på at du stabler veden trygt, og ikke for høyt, slik at ingen får en vedstabel over seg! Det går helt fint å stable ved inne, for lagring eller dekorasjon, når den er tørr og fin. Det er også greit å stable ved inntil husveggen. Det er mange som synes at vedstabling er en morsom hobby, og noen utvikler det til og med som en kunst.